Miksi työmatkalippu poistuu käytöstä?

Matkahuollon tähän saakka myymä työmatkalippu Hyvinkää–Helsinki-välille on 44 matkan sarjalippu, joka on voimassa 60 päivää. Vuonna 2018 sen hinta on ollut 187 euroa. Tämä lipputyyppi jouduttiin valitettavasti poistamaan käytöstä 2.4.2018 lähtien, sillä valtio ei enää myönnä tukea markkinaehtoiseen liikkumiseen, jota työmatkat käytännössä ovat. Bussiyhtiöt tekevät tässä tilanteessa parhaansa vastatakseen mahdollisimman hyvin matkustajien tarpeisiin.

Mikä lippu työmatkalaiselle jatkossa on edullisin?

Hyvinkäältä Helsinkiin tai sen lähikuntiin säännöllisesti matkustavalle tulee halvimmaksi ostaa jompikumpi seuraavista lipputuotteista:

  • Säästölippu, joka on voimassa 30 päivää. Hinta välille Hyvinkää–Helsinki on sama kuin aiemmalla työmatkalipulla eli 165 €.
  • Joustolippu, joka sisältää 44 matkaa 60 päivän käyttöajalle. Hinta välille Hyvinkää–Helsinki on 195 €.

Mistä lippuja voi ostaa?

Kuten aiempien työmatkalippujen, myös jatkossa lippujen ostaminen ja matkojen lataaminen kortille onnistuu Matkahuollon toimipaikoissa. Lisälataukset voi tehdä Matkahuollon lisäksi R-kioskeissa ja useissa busseissa.

Kertalippuja ja kausilippuja voi ostaa myös kätevästi mobiilippuina PayIQ Tickets -lippusovelluksen kautta. Voit ladata sovelluksen puhelimeesi täältä ».

Lisätietoja lipuista ja aikatauluista löytyy Matkahuollon sivuilta osoitteesta www.matkahuolto.fi.