Helppoa matkustamista töihin ja takaisin

Suuri joukko hyvinkääläisiä kulkee päivittäin töihin Helsinkiin päin bussilla. Matka-aikaa tulee noin tunnin verran suuntaansa, mikä ei pääkaupunkiseudulla ole ollenkaan paha rasti. Vuoroja menee aamuisin ja iltaisin tiheään tahtiin, aamuviidestä aina iltaan asti.

Omalla autolla liikkumiseen verrattuna bussilla matkustaminen on huolettomampaa: ei tarvitse kuin hypätä kyytiin ja matka-ajan voi käyttää vaikka työpäivään valmistautumiseen. Ei ikkunoiden raappaamista tai kylmän moottorin käynnistelyä talvella eikä parkkipaikan etsimistä, vaan lämmin ja luotettava kyyti aina varmalla perille pääsyllä.

Junaan verrattuna taas bussin etu on tiheämmät pysäkkivälit, joiden ansiosta voi hypätä kyytiin kotia lähimmältä pysähdyspaikalta, ja perilläkin pääsee todennäköisesti hiukan lähemmäs määränpäätään.

Työmatkalippu korvautuu muilla lippumuodoilla

Hyvinkää–Helsinki–Hyvinkää-välille on usean vuoden ajan ollut saatavilla työmatkalippu, johon bussiyhtiöt ovat saaneet tukea yhteiskunnalta. Viime vuosien aikana joukkoliikennelain muutos on kuitenkin aiheuttanut sen, että linja-autoliikenne on joutunut muutosten kouriin. Tänä keväänä Hyvinkään osalta suurin muutos on se, että kaupunki ei enää uuden lain mukaan voi tukea työmatkalippua.

Kun tuki lipputuotteesta jää pois, bussiyhtiöiden on ollut pakko tarkistaa palvelutarjontaansa ja hintojaan, jotta matkustajat saavat edelleen tarvitsemansa hyvät palvelut ja toisaalta bussiyhtiöiden toiminta saadaan pysymään kannattavana. Mitä enemmän ihmiset käyttävät linja-autoliikennettä jatkossakin, sitä parempana myös palveluiden taso saadaan pidettyä – ja myös hinta on pidemmän päälle vahvasti sidonnainen siihen, kuinka paljon matkustajia on.

Hyppää kyytiin ja varmista bussiliikenteen tulevaisuus!

Joukkoliikenteen käyttäminen on meidän kaikkien yhteinen etu. Sen lisäksi, että jokainen matkustaja saa tarvitsemansa kyydin, hyödyt näkyvät myös suuremmassa kuvassa. Vähennämme liikenteen ruuhkia, pienennämme päästöjen määrää ja säästämme ympäristöä.

Ole yksi sankareista, jotka pelastavat maailmaa matka kerrallaan.